INICI    ·    EMPRESA    ·    SERVEIS    ·    CLIENTS    ·    PROJECTES    ·    CONTACTE    ·    TREBALLA AMB NOSALTRES

Notícies

NOVA NORMA ISO 9001:2015 (VI). PUNT 8: OPERACIÓ


05/09/2016

Reprenent els comentaris a la nova versió de la norma ISO 9001 de sistemes de gestió de qualitat arribem a l'apartat 8 d'Operació.

Pel que fa a la planificació dels processos operacionals no hi ha molts canvis, aquí sí que cal anotar que la norma parla d ' "informació documentada necessària", no necessàriament hi ha cap procediment.

Tampoc hi ha canvis rellevants en el punt 8.2 de requisits. On sí presta especial atenció és en el control de processos, productes i serveis sumnistrados externament per assegurar-se que siguin conformes amb els requisits de l'empresa. Queda clar que la nova versió de la norma integra els processos externs amb el mateix rigor i control que si fossin interns, havent de decidir quins tipus de controls es realitzen al proveïdor extern amb una intensitat major que en l'anterior versió de la ISO 9001.

En tots els punts de l'apartat d'operació es parla d ' "informació documentada". Com hem comentat en anteriors notícies d'aquesta secció, el compliment de la norma s'establirà segons l'auditor pugui verificar el compliment mitjançant els sistemes d'informació (arxius, documents informàtics, programari, ...) que permetin donar evidència del seguiment correcte dels requisits de la norma.


Notícies anteriors

Estudi Tecnoambiental: Oficina de GIRONA » C/ Nou 4 baixos, 17183 Sant Dalmai
Estudi Tecnoambiental: Oficina de BARCELONA » C/ Llull 329 planta 2 local D, 08019 Districte 22@
Estudi Tecnoambiental: Oficina de MÉXICO DF » C/ Luz Saviñón #305 CP 03100  Col. del Valle, México DF.
Administració